Pregătește-ți instalația termică pentru sezonul rece!

  Tu ai pornit deja centrala? Știi dacă instalația ta termică e pregătită pentru sezonul rece? 

     Vom vorbi aici atât despre curățarea centralei pe gaz, cât și a cazanului pe lemne. 

    💧 În general agentul termic folosit pentru centrale, este apa. Ce trebuie să știi este că apa conține foarte multe săruri dizolvate care se pot depune de-a lungul instalației.

     În plus, în interiorul radiatoarelor noi se folosește magnetită, ulei și unsori pentru a le proteja în perioada de depozitare. 

 

     Depunerile duc la reducerea transferului termic, depuneri în zonele înguste ale instalatiei, apariția zgomotului în funcționare, și blocarea completă a țevilor.  

      Există multe soluții de curățare pentru a menține durata de viață și funcționare optimă a instalației termice.

     ✅ CLEANEX TOTAL este o soluție acidă care acționează din două direcții: desfundarea și dispersia depunerilor. Mai mult, ea conține și un aditiv cu inhibitor de coroziune care protejează elemente de fier, oțel, cupru, inox, aluminiu. 

     ✅ În completare, pentru neutralizarea reziduurilor acide se recomandă utilizarea NEUTRALYZER ALCALIN până la corectarea ph-ului soluției eliminate (se verifică cu kitul de testare ph). 

       🔥 Cazanele pe lemne pot fi și ele afectate de coroziune sau alte depuneri, fenomene care duc la scăderea randamentului centralei și deteriorarea camerei de ardere. 

 

      Factorii favorizanți sunt: umiditatea, praful, compușii rezultați în urma arderii și calitatea redusă a combustibilului solid. 

      Gudronul este elementul cel mai întâlnit în crustele din focarele cazanelor pe lemne. Îndepărtarea mecanică este dificilă și ineficientă, de aceea se recomanda utilizarea unor soluții chimice. 

 

       ✅ Poți opta pentru soluție cu pulverizare CLEANEX GUDRON (aplicată în camera de ardere înaintea focului) sau doze de GUDRONEX care se aruncă în camera de ardere în timpul funcționării. 

🛡️ GUDRONEX :

  • permite îndepărtarea cu ușurință a gudronului (inclusiv în zonele greu accesibile)
  • asigură buna funcționare a cazanului 
  • reduce consumul de lemne, cărbuni, brichete, peleți 
  • asigură siguranța familiei tale

 

      Apoi centrala e pregătită pentru a face față unei perioade de funcționare intensă și va avea un randament mai bun. Dacă ai grijă de ea prin curățare periodică, și ea va avea grijă să-ți fie cald și bine la iarnă!

 

Vezi aici cum poți optimiza temperatura din încăperi pentru a susține învățarea copilului tău: https://wp.me/p9AunY-du

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.