Pregătește-ți instalația termică pentru sezonul rece!

  Tu ai pornit deja centrala? Știi dacă instalația ta termică e pregătită pentru sezonul rece? 

     Vom vorbi aici atât despre curățarea centralei pe gaz, cât și a cazanului pe lemne. 

    ? În general agentul termic folosit pentru centrale, este apa. Ce trebuie să știi este că apa conține foarte multe săruri dizolvate care se pot depune de-a lungul instalației.

     În plus, în interiorul radiatoarelor noi se folosește magnetită, ulei și unsori pentru a le proteja în perioada de depozitare. 

 

     Depunerile duc la reducerea transferului termic, depuneri în zonele înguste ale instalatiei, apariția zgomotului în funcționare, și blocarea completă a țevilor.  

      Există multe soluții de curățare pentru a menține durata de viață și funcționare optimă a instalației termice.

     ✅ CLEANEX TOTAL este o soluție acidă care acționează din două direcții: desfundarea și dispersia depunerilor. Mai mult, ea conține și un aditiv cu inhibitor de coroziune care protejează elemente de fier, oțel, cupru, inox, aluminiu. 

     ✅ În completare, pentru neutralizarea reziduurilor acide se recomandă utilizarea NEUTRALYZER ALCALIN până la corectarea ph-ului soluției eliminate (se verifică cu kitul de testare ph). 

       ? Cazanele pe lemne pot fi și ele afectate de coroziune sau alte depuneri, fenomene care duc la scăderea randamentului centralei și deteriorarea camerei de ardere. 

 

      Factorii favorizanți sunt: umiditatea, praful, compușii rezultați în urma arderii și calitatea redusă a combustibilului solid. 

      Gudronul este elementul cel mai întâlnit în crustele din focarele cazanelor pe lemne. Îndepărtarea mecanică este dificilă și ineficientă, de aceea se recomanda utilizarea unor soluții chimice. 

 

       ✅ Poți opta pentru soluție cu pulverizare CLEANEX GUDRON (aplicată în camera de ardere înaintea focului) sau doze de GUDRONEX care se aruncă în camera de ardere în timpul funcționării. 

?️ GUDRONEX :

  • permite îndepărtarea cu ușurință a gudronului (inclusiv în zonele greu accesibile)
  • asigură buna funcționare a cazanului 
  • reduce consumul de lemne, cărbuni, brichete, peleți 
  • asigură siguranța familiei tale

 

      Apoi centrala e pregătită pentru a face față unei perioade de funcționare intensă și va avea un randament mai bun. Dacă ai grijă de ea prin curățare periodică, și ea va avea grijă să-ți fie cald și bine la iarnă!

 

Vezi aici cum poți optimiza temperatura din încăperi pentru a susține învățarea copilului tău: https://wp.me/p9AunY-du

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.